Ağız ve diş sağlığı haftası

Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, diş hekimliği olarak politikalarının her zaman bilimsel ve koruyucu hekimlik olduğunu söyledi.

23-11-2010 02:21

Haberler » Ağız Ve Diş Sağlığı


AA

istanbul- Prof. Dr. Yücel, Türkiye'de bilimsel diş hekimliğinin 102'inci yılına denk gelen ve ''22 Kasım Diş Hekimliği Günü''nü de içine alan Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında düzenlediği basın toplantısında, diş hekimlerinin dağılımı konusunda ülke genelinde kamu-özel ve coğrafi olarak eşitsiz bir durumun yaşandığını ifade etti.

Kamuda diş hekimi istihdamının artmasına rağmen sorunların bu sayıdaki kadroyla çözülmesinin imkansız olduğunu savunan Prof. Dr. Yücel, ''Kamuda hizmet vermeye çalışan diş hekimi günde ortalama 40 hastaya bakıyor. Doktorun her bir hastaya ayırdığı yarım saatlik süre ile diş hekiminin hizmet kalitesi düşmektedir'' dedi.

Kamusal alanda hizmet vermeye çalışan diş hekimlerinin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri'nde (ADSM) yetersiz kaldığını ve yeni sistemle özel muayenehanelerin geri plana itildiğini savunan Prof. Dr. Yücel, şöyle konuştu:

''Diş hekimliği olarak politikamız her zaman bilimsel ve koruyucu hekimliktir. Devletin ADSM açma ve diş hekimi istihdam etme politikasını doğru buluyoruz. Bu politikalar, muayenehanelerin varlığını yok etmek üzerine değil, ülke kaynaklarını verimli kullanmak üzerine olmalıdır. Halihazırda özel muayenehanelerde bulunan diş tedavisi ilaçları depolarda durmakta, açılan yeni ADSM'ler ile birçok malzeme satın alınmaktadır bu da ülke kaynaklarının boşa gittiğinin göstergesidir.''

 

Etiketler : Ağız - ve - diş - sağlığı - haftası -
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist