Belçika intihardan şikayetçi

Belçika'da tren önüne atlayarak intihar edenlerin sayısında artış olduğu, bu durumun demir yollarında sıkıntı ve rötarlara yol açtığı bildirildi. Avrupa'da, Finlandiya ile birlikte en yüksek intihar oranının kaydedildiği Belçika'da her yıl 20 binden fazla insan intihar girişiminde bulunuyor, bunların 2 bin 500 kadarı ölüyor.

10-01-2010 16:39

Haberler » Hayatın İçinden


Belçika Ulusal İstatistik Enstitüsü (INS), gerçek intihar sayılarının daha yüksek olduğunu, nedeni kesinlikle belirlenemeyen ölümlerin istatistik dışı bırakıldığını duyuruyor.
INS, intihar edenlerin sayısının giderek arttığını bildirirken, 15-24 yaş grubundaki intihar girişimlerindeki artışın endişe verdiğini ifade ediyor.
INS'in elindeki verilere göre, intihar sonucu ölenlerin yüzde 70'ini erkekler oluşturuyor.
Belçika demir yolları polisi, son bir yılda 181 kişinin kendini tren altına attığını, bunların 121'inin yolları intiharı; öldüğünü bildirdi.
Demir yollarındaki intihar girişimlerinin trafiği geniş ölçüde aksattığını belirten İçişleri Bakanı Guido De Padt, bunun, genel ortalamada her tren için günde iki saatlik trafik aksaması anlamına geldiğini anlattı.
Bakan, bu intiharlar nedeniyle yılda bin kadar tren seferinin iptal edildiğini duyurdu.
Belçika'da intihar için demiryollarını tercih eden kişilerin neden olduğu maddi kayıplar, sigortaları veya geride kalan aile fertleri tarafından ödeniyor.
Belçika demiryolları SNCB, yeni bir kampanya düzenleyerek, intihar eğilimli insanları "demir yolu tercihinden" vazgeçirmeyi hedefliyor.
Nüfusu 10 milyon olan Belçika'da her yıl yaklaşık 105 bin kişi ölüyor. Bu ölümlerin 40 bini kalp ve damar rahatsızlıkları, 28 bini kanser, 10 Hm şikayetçi bini akciğer hastalıkları, 4 bin 300'ü mide sorunları, 3 bini sinir sistemine bağlı hastalıklıklardan kaynaklanıyor. Trafik kazalannda 1400 kişi ölürken, intiharların 2 bin 500'ü aşkın ölüm nedeni olduğu dikkat çekiyor.
Belçika'da intihardan ölüm oranının Hollanda'dakinin iki misli olduğunu belirten uzmanlar, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm sayısını azaltmak için büyük yatırımlar yapıldığını hatırlatarak, intiharların önlenmesi için de özel çaba harcanması ve bütçeler ayrılması gereği üzerinde duruyorlar.
İntihar gerekçelerinde "işsizlik" unsurunun ve "işe yaramazlık-' duygusunun ön plana çıktığı ifade ediliyor. Avrupa'da en yüksek intihar oranının Finlandiya ve Belçika'da kaydedildiğini belirten uzmanlar, dünyada her yıl bir milyon kişinin intihar ederek öldüğünün tahmin edilidiğini bildirdi.

Son Söz / Ankara / Günlük Gazete

Etiketler : Belçika - intihardan - şikayetçi -
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist