Cildinize sonbahar ayarı...

Cildinize eski sağlığınızı kazandırmak için neler yapmanız gerekir? İşte bu sorunun cevabı...

14-09-2011 02:09

Haberler » Kişisel Bakım


Yaz ayları boyuncamaruz kalınan güneş ışınları, deniz ve havuz suyu ile temas, sık banyo yapmak gibi dış etkenler, derinin hemsağlığını hemde estetik görünümünü olumsuz etkiliyor. Yaz sonunda deri daha mat, kuru ve kabalaşmış bir görünüm alıyor, ciltte çil ve lekelenmeler ortaya çıkıyor. Peki cildinize eski sağlığınızı kazandırmak için neler yapmanız gerekir? Memorial Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Lütfiye Çoban, cilt sağlığınız için önerilerde bulundu.

Yaz aylarında güneş, deniz gibi çevresel şartlar ve cilt sağlığına yeterince özen gösterilmemesi, ciltte istenmeyen görüntülere neden olabilir. Ciltte çil ve lekelenmeler görülebilir, uzun dönemde de erken cilt yaşlanması ortaya çıkar. Yaz boyunca alınacak önlemlerle bu çevresel faktörlerin deriye vereceği zararları önlemekmümkündür. Ayrıca sonbahar- kış aylarında yapılacak kişisel bakımlar ve dermatoloji uzmanlarınca uygulanacak profesyonel müdahaleler ile zararıminimuma indirmek mümkün olabilmektedir. Özellikle yaz boyunca güneş ışınlarından etkili ve doğru şekilde korunulmalıdır.

Bu amaçla,

Saat 11.00- 16.00 arasında açık havada kalınmamalı.

Sık dokunmuş açık renk giysiler tercih edilmeli.

Uygun bir güneş koruyucu ürün kullanılmalıdır.


Kuruyan cildiniz için
Sık banyo yapmak, banyoda kullanılan sabun ve diğer temizleyici ürünler, deniz ve havuz suyu deriyi kurutur. Kuruyan deri pul pul vemat görünür, esnekliğini kaybettiği için çatlamalar oluşur. Bu durum, cildin çok daha kolay tahriş olmasına, kaşınmasına ve değişik egzama tablolarının oluşmasına yol açar. Yazın derinin kurumasını engellemek için şu önlemler faydalı olacaktır:

- Banyo süresi 15 dakikadan kısa tutulmalıdır.

- Vücut için sert ve deriyi kurutan sabunlar yerine nemlendiricili sabunlar, temizleyiciler tercih edilmelidir.

- Sadece serinlemek amacıyla yapılan duşlarda sabun kullanılmayabilir.

- Sık banyo yapıldığı zaman tümvücut yerine sadece terleyen bölgeler sabunlanabilir.

- Banyo sonrası, vücutta nemlendirici kremve losyonlarmutlaka kullanılmalıdır.

- Özellikle yüz için kullanılan nemlendiricilerin antioksidan içermesi tercih edilebilir.

Peeling ve kese ışıltı verir

Yaz sonunda kişisel yüz ve vücut peelingleri veya kese uygulamaları güneş ışınları nedeniyle kalınlaşan üst deriyi uzaklaştırarak derinin tekrar parlak ve canlı görünmesini sağlayacaktır. Sonbaharkış ayları boyunca dermatoloji uzmanlarınca 2-4 hafta aralıklarla uygulanacak profesyonel peelingler ise lekeler ve cilt yaşlanmasına yol açan değişiklikleri azaltacaktır. Yine bu dönemde kullanılacak antioksidan ve antiaging kremler, yazın yarattığı tahribatı azaltmaya yardımcı olacaktır.

Uzman yardımı alın

Yazın karşılaşılan dış etkenler değişik egzama tablolarına, viral, bakteriyel mantar enfeksiyonlarına yol açmışsa, cildinizde leke veya çil gibi kozmetik sorunlarmeydana geldiyse, bu durumların tedavisi dermatoloji uzmanı tarafından düzenlenmelidir.
Bugün

Etiketler : Cildinize - sonbahar - ayarı... -
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist