Çocuklarda Hiperaktivitenin Çözümü: "Doğada Oyun"

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olarak bilinen ADHD'nin çok basit bir yolla çözülebileceği düşünülüyor... "Doğada oyun"...

01-10-2011 01:14

Haberler » Çocuk Sağlığı



Dikkat eksikliği ve hiperaktivite, nam-ı diğer ADHD günümüzde çocuklar arasında çok yaygın olarak görülen bir davranış bozukluğu. Tedavisinde ilaçlar kullanılıyor. Applied Psychology (Uygulamalı psikoloji) adlı dergide yayınlanan bir makaleye göre ADHD'nin çok basit bir çözüm yolu var.

"Dışarıda, çimlerde, doğada oyun oynamak"...

Araştırmalara göre düzenli olarak dışarıda ya da doğada oyun oynayan çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, sürekli olarak evde kalan bilgisayarda oyun oynayan, televizyon seyreden çocuklara oranla çok az.

Bu araştırma daha önce önce The Morton Arboretum'un yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını destekliyor. Bu araştırmada da dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocukların doğada oyun oynamaya başladıktan sonra şikayetlerinin azaldığı yönündeydi. Bu çocukların doğada oyun oynayarak zaman içinde bir konu üzerinde konsantre olabilmeye başladıkları gözlemlendi.
aktuelpsikoloji.com

İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist