Faydasını bilseniz her akşam yaparsınız...

Ayaklarınızı sıcak suda bekletmenin sağlığınız açısından inanılmaz faydalar sağladığını biliyor muydunuz?

14-06-2017 00:51

Haberler » Dört Mevsim Sağlık


Ayaklarınızı suda bekletmek inatçı öksürüğün kaybolmasına, vücudunuzda biriken toksinlerin kısa sürede atılmasına, sigaranın vücudumuzda biriktirmiş olduğu zehri biraz da olsa azaltmasını sağlıyor.

Bazen üşütmeye bağlı olarak ortaya çıkan öksürük veya ciğerlerde biriken balgam kişiye oldukça rahatsızlık verir. Aynı zamanda çok fazla kimyasala maruz kalmanıza sebep olabilir. Bu tip sorunları hiç ilaç kullanmadan size vereceğimiz basit bir yöntemle kurtulabileceksiniz. 

Tek yapmanız gereken ayağınız yanmayacak derecede ayaklarınızı sıcak su çerisinde bekletmek. Üzerinizdeki atlet ıslanana kadar ayaklarınızı suyun içerisinden çıkarmamanız gerekir.  

Ayaklarınızı suyun içerisinde tutmanız gereken süre yarım saat ve 25 dk arasında değişebilir. Su ılındığında ayaklarınızı sudan çekip tekrar sıcak su eklemeniz gerekir. Atletiniz ıslandığında üzerinizi değişip yeni bir atlet giymeniz gerekir.

Bu yöntemi birkaç gün arayla tekrarladığınızda kronikleşmiş öksürükten., balgamdan ve vücudunuzda sigaranın yaratmış olduğu toksinlerden kurtulabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist