Fazla kilonunda panzehiri

Karpuzun yüzde 95'inin su olduğuna işaret eden uzmanlar, temizleyici özelliği nedeniyle böbrekleri çalıştırdığını ve idrar söktürdüğünü belirtti.

03-07-2009 16:55

Haberler » Şifalı Bitkiler


Kansere yol açan en büyük nedenlerden birinin, doku ve organların zararlı maddeler nedeniyle hasar görmesi olduğuna dikkat çeken uzmanlar, "laykopen" maddesinin antioksidan özelliğinin, zararlı toksinlerin sağlıklı doku ve organlara bağlanmasını engellediğini bildirdi.
 
ZAYIFLAMAK İÇİN DE İDEAL
 
Kansere karşı koruma sağladığı için yaz mevsiminde bol miktarda karpuz tüketilmesini tavsiye eden uzmanlar, yağ ve kolestrol içermemesinin yanında kalorisinin de düşük olması nedeniyle yaz aylarında yapılan diyetlerde özel bir yeri bulunan karpuzun besin değerinin kabuğunda saklı olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:
 
"Bu nedenle, olabildiğince kırmızı etli kısmın altındaki beyazımsı kısmı tüketmeye bakmalısınız. Kısa sürede çok kilo vermenin bir yolu da karpuz rejimi yapmaktan geçiyor. Bol miktarda su içermesi, şeker barındırması ve boşaltımı hızlandırması gibi özellikleri nedeniyle kilo vermeyi sağlayabiliyor. Ancak süreyi kısa tutmak ve tek yanlı beslenmeye yüklenmemek koşuluyla."
 
KARPUZUN FAYDALARI
 
Karpuzun yüksek oranda su içerdiğini ve hazmı kolay bir meyve olduğunu anımsatan uzmanlar, sık tuvalete gidilmesi ve atık maddelerin vücuttan daha sık atılmasını sağladığına da işaret ettikleri karpuzun bu özelliklerinden yararlanmak için yemeklerden önce tüketilmesini gerektiğini söyledi.Uzmanlar, karpuzun besin değeri açısından da çok zengin bir meyve olduğuna dikkat çekerek, orta boy bir karpuzdan kesilen ince bir dilimin 6.4 gram kanbonhidrat, bir miktar protein ve yağ ile 26 kalori içerdiğini bildirdi.
 
Uzmanlar, karpuz çekirdeğinin içinde bulunan "cucurbocitrin" adlı maddenin kan basıncının düşmesine ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olduğunu da vurguladı.

habertek.com

Etiketler : Fazla - kilonunda - panzehiri -
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist