Fıtıkta ameliyatsız tedavi dönemi 

Negatif basınç yöntemi kullanılarak fıtık ve kireçlenme gibi hastalıklar yüzde 90 oranında tedavi edilebiliyor

06-05-2010 17:44

Haberler » Kemik Hastalıkları


Bel ve boyun ağrıları, özellikle gençlerde en çok iş gücü kaybına neden olan hastalıkların başında geliyor. Fizik tedavi uzmanı Dr. Necati Küçükgül, bel ve boyun ağrılarının büyük çoğunluğunun duruş bozukluğundan kaynaklandığını, fıtık, kireçlenme gibi hastalıkların tedavisinde ise negatif basınç yöntemini kullanarak hastalara ameliyatsız tedavi seçeneği sunduklarını, bu sayede hastaların yüzde 85-90’ının tedavi olabildiğini söyledi.

Fizyorem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Uzmanı Dr. Necati Küçükgül, bel ve boyun ağrılarının, ağır yük kaldıran ve titremelere maruz kalan meslek gruplarında, şoförlerde, ofis çalışanlarında, bilgisayar başında uzun süre kalanlarda sık görüldüğünü vurgulayarak “12 yaş altı ve 60 yaşın üstündekilerdeki bel ağrıları, 1 saati aşan bel ve sırtta sabah katılığı, bacaklarda uyuşma, güç azalması, kilo kaybı, ateş, gece terlemesi, ağrıların geceleri artması gibi durumlara dikkat edilmeli” dedi.

Küçükgül, bel ağrılarına neden olan fıtıkların genellikle yüzde 1’ine ameliyat yapılması gerektiğine dikkat çekerek “Bel fıtığında idrar ve büyük aptes tutulamaması ve ilerleyici güç kaybı durumlarında ameliyat yapılmalıdır” diye konuştu. Merkezlerinde 3 yıldan bu yana kullandıkları DRX 9000 Spinal Dekompresyon adlı cihaz sayesinde ameliyatsız bel fıtığı, kireçlenme gibi tedavileri yaptıklarını anımsatan Küçükgül, söz konusu yöntemin yaklaşık 20 seanslık bir tedaviyi kapsadığını, ilk 10 seansta şikâyetlerde yüzde 50 azalma görüldüğünü, her bir seansın yaklaşık bir buçuk saat sürdüğünü kaydetti. Küçükgül, şunları söyledi:

“Cihaz omurların arasında negatif basınç yaratarak, diskin beslenmesini ve iyileşmesini sağlıyor. Örneğin, bir süngerin üzerine ağırlık koyarak suyun içine bıraktığımızı düşünelim. Süngerin üzerindeki ağırlığı kaldırdığımızda gözeneklerine nasıl su dolup sünger eski haline geliyorsa belimize negatif basınç uygulandığında disklerin de beslenmesi bu şekilde olur. Bu tedavi dünyada 15 yıldır kullanılıyor. Türkiye’de ise yalnızca İstanbul, Ankara, Kütahya ve Afyon’da var. Hastanın ne tür bir tedavi alması gerektiğine hekimi karar vermelidir. Cihaz kırıklarda, doğuştan gelen omurga bozukluklarında, gebelerde, çocuklarda, ileri derece kemik erimesi bulunanlarda kullanılmıyor. ABD’de bel ve boyun için ameliyat verilen hastaya sigorta şirketleri öncelikle bu cihaza girip girmediğini soruyor.

 

 


 

Etiketler : Fıtıkta - ameliyatsız - tedavi - dönemi  - -
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist