İnanılmaz bir faydası daha ortaya çıktı
Pek çok kadın saçlarını uzatabilmek için çeşitli yağlar, şampuanlar, maskeler, kürler deniyor. Ancak hızlandırmak istiyorsanız öncelikle yediklerinizle desteklemeniz gerekiyor.
03-05-2017 01:08
Somon
Somonda bulunan omega-3 yağ asitleri kıl foliküllerini güçlendiriyor ve saç uzamasını tetikliyor. Bilimsel araştırmalar omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketmenin telojen fazı (kıl foliküllerinin dinlenme dönemi) yarım yıla kadar kısalttığını gösterdi. Ayrıca somonda bulunan b12 ve demir de saçların hızlı uzamasını sağlıyor.
Tavuk
Saç tellerimizin %80'i keratinden oluşur ve keratin üretimi için proteine ihtiyacımız var. 2-3 aylık bile protein eksikliği saç uzamasını sekteye uğratır ve hatta saç dökülmesine neden olur. Tavuk protein bakımından oldukça zengin bir besindir.
Yumurta
Yumurta saçların uzaması için gerekli protein ve biyotin gibi elementleri içerir. Saç dökülmesini önleyen biyotin yiyecekler yoluyla alındığında daha da etkili.
Badem
Bademde bulunan E vitamini saç büyümesini aktif hale getirir ve saçları güçlendirir. 30 gram badem ihtiyacımızın %70'ini karşılar. Badem ayrıca biyotin, yağ asitleri ve B vitamini içerir.
Kabak çekirdeği
Kabak çekirdeğinde bulunan B1, B2, B3 ve B4 vitamini saç uzamasını destekler; B5 ve B6 vitaminleri ise kafa derisi sağlığı için gereklidir. Ciddi bir saç dökülme probleminiz varsa diyetinize kabak çekirdeği ve kabak çekirdeği yağı eklemelisiniz.
Yeşil mercimek
Demir sağlıklı saçlar için en önemli elementlerden bir tanesidir ve yeşil mercimek demir içeriğiyle rekortmen bir besindir. Bir kase mercimek çorbası günlük demir ihtiyacımızın yarısını karşılar. Yeşil mercimek ayrıca çinko, kolin ve başka faydalı elementler içerir.
- Argan yağının hiç bilinmeyen kullanım alanları
- İnanılmaz bir faydası daha ortaya çıktı
- Kadınların bol bol zeytin yemesi gerek!
- Doğum kontrol hapları depresyona neden olur mu?
- Gözaltı ışık dolgusunda 'keskin iğne' uyarısı!
- Psikolojik destek tüp bebek başarısını artırıyor
- 3 kadından biri kısır
- Kist ameliyatlarında 'kısırlık' riski!