KAN VERMEYEN köprüden geçemez

Kızılay'a kan bağışını yaygınlaştırmak için ilginç bir yol deneyen Artvinli İsmail Bilir, 10 bin TL harcayarak köyüne yaptırdığı köprüden bir ünite kan bağışlamayan köylüyü geçirmiyor.

12-05-2009 03:28

Haberler » Ekonomi ve Haber


Artvin'de yaşayan ismail Bilir, evine ulaşmak için yaptığı ve Kızılay ile Türk bayraklarıyla süslediği asma köprüden geçmek isteyenlere "1 ünite kan bağışı" şartıyla izin veriyor.
İsmail Bilir (64), merkeze bağlı Varlık köyünde ikamet ettiğini ve emekli olduğunu belirterek, "Bundan 5 yıl önce evime giden tek yol olan tahta köprüyü sel alınca, kendi imkanlarımla 51 metre uzunluğunda asma köprü yaptırdım. Köprü bana 10 bin TL'ye mal oldu" dedi.
Kendisini Kızılay teşkilatına "adadığını", bu nedenle asma köprüye "Kızılay Kan Merkezi" adını verdiğini ifade eden Bilir, "Köprüyü Kızılay ve Türk bayraklarıyla donattım" diye konuştu. Köprüyü görenlerin kendisine teşekkür ettiğini dile getiren Bilir, "Köprüden geçmek isteyenlere '1 ünite kan bağışlayacağı' sözünü alarak izin veriyorum. Yaptığım asma köprünün bu özelliğini duyan insanlar köyümüze gelip beni ziyaret ediyor. Köyümüze olan ilgi bu köprü sayesinde oldukça arttı" dedi.
MADALYASI VAR 42 yıldır düzenli kan bağışladığı için Türk Kızılayı tarafından 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile ödüllendirildiğini söyleyen Bilir, 6 çocuğu olduğunu ve hepsini kan bağışında bulunmaya alıştırdığını belirtirtti. Bilir, "Köprüyü yaptıktan sonra köyümüzde yaşayan sağlıklı herkes düzenli olarak kan bağışında bulunmaya başladı" diye konuştu.

¦ İsmail Bilir, 22 yaşından bu yana Kızılay kan merkezlerinde düzenli olarak kan bağışladığını anlatarak, "Bugüne kadar 70 ünite kan verdim. Ben 64 yaşındayım ve Çok sağlıklıyım, herkesi kan vermeye çağırıyorum" diyor.

 www.bitkiselhaber.com kaynak:YeniŞafak

Etiketler : KAN - VERMEYEN - köprüden - geçemez -
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist