Kurbağa ile tedavi

Guatr hastalarına kurbağalı tedavi Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de özel bir klinikte guatr hastaları kurbağa ile tedavi ediliyor.

06-05-2013 10:40

Haberler » Teknoloji ve Sağlık


 
 
 Söz konusu kliniğin gastroenteroloji bölümünde çalışan Sahip Aliyev, guatr hastalarının hastalıklı bölgelerine kurbağa yerleştirilerek tedavi edebildiğini iddia ediyor. Kurbağa ile tedavi metodunu 25 yılı aşkın bir süredir uyguladığını ve çok başarılı sonuçlar aldığını bildiren Aliyev, uyguladığı metodu Bulgaristan'da öğrendiğini söyledi. İlk hastasının eşi olduğunu bildiren Aliyev, ''İlk başlarda sadece yakın çevrem benim kurbağalarımdan istifade ediyordu. Artık dünyanın bir çok yerinden hatta Rusya'dan Türkiye'den hastalarım var.'' dedi.
 
Her kurbağanın tedavi için kullanılamayacağını belirten Aliyev, kendisinin kullandığı kurbağaların özel olduğunu, onları çeşitli otlarla beslediğini ve tatlı su kurbağası olduğunu söyledi. Tedavi sürecinin yaklaşık 1 buçuk saatlik 3 seanstan oluştuğunu bildiren Aliyev, ''Hastanın guatr olan boyun bölgesine koyduğumuz kurbağa hastalıklı bölgeyi hemen tespit ederek kendisine doğru vakumluyor bu sayede tedavi gerçekleşiyor.'' dedi.
 
Uyguladıkları metodu tıbbın teknolojik imkanlarıyla desteklediklerini belirten Sahip Aliyev, öncelikle hastanın ultrasonla hastalıklı bölgenin durumu hakkında bilgi edindiklerini, daha sonra ise kurbağa tedavisine başladıklarını söyledi. Kurbağa tedavisinden sonra hastanın her aşamasının ultrasonla takip edildiğini bildiren Aliyev, ''Sadece guatr değil kötü huylu kanser dışında lenf bezesi, tükürük bezesi gibi vücutta bulunan her türlü şişliği kurbağa metoduyla tedavi edebiliyoruz.'' diye iddia etti. Aliyev ameliyat olan guatr hastalarının tekrar bu hastalığa yakalanma riski olduğunu hatırlatarak, kurbağa metodu ile tedavi olan insanların tekrar aynı hastalığa yakalanmalarının neredeyse imkansız olduğunu savunuyor.
 
Kurbağa tedavisi olan guatr hastası Seyithanım Ehedova, Cihan Haber Ajansı muhabirine tedavi sırasında ve sonrasında yaşadığı durumla ilgili bilgi verdi. Ehedova, boynuna kurbağanın koyulmasından sonra baş ve boynunda çeşitli ağrıların olduğunu söyledi. Kurbağanın boğazını vakumladığını hissettiğini bildiren Ehedova, seanstan sonra kendisini daha rahat hissettiğini ifade etti. Ehedova tedavi uygulanan bölgenin yapılan işlemlerden sonra biraz hassaslaştığını hatta hafif kulak ve boğaz ağrıları olduğunu, bu durumun da kısa sürede geçtiğini söyledi.
 
CİHAN
Etiketler : Kurbağa - ile - tedavi -
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist