Sağlıksız beslenme sağlıksız yaşam demek

Hicret Günhan | Herbalist

01-01-1970 02:00


 

Sağlıksız beslenme neticesinde çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşabiliyoruz.bunun bir örneği de ciltde olan olumsuzluklar.  Sivilce ve siyah noktalar gözenek açıklığı zaman zaman da kızarıklık kaşıntı irin uçlu sivilcelerde olabiliyor, bu her bir cilt sorunlarımıza faydalı olan bitki ler de var dolayısıyla tabiat eczanesinde var olan bitkilerin cilt üzerinden kullanırken bazı problemler iç organlardanda kaynaklanabiliyor bunlardan bazıları karaciğer yağlanması karaciğer enzim boğukluğu kanda ki pıhtılaşma nedeni, yediklerimiz içtiklerimiz de sebep  olabiliyor.
Neler yapılmalı: 
Cilt sorunlarını etkileyen diğer bir önemli etken çağın en büyük hastalığı da stres ve yaygınlaşan diğer sorun   b12 vitamin eksikliği. 
Hassas olan ciltlerin sivilce, kızarıklık,  kaşıntı,  kabuklanma dökülmelere  karşı, bir yemek kaşığı toz kil ,bir tatlı kaşığı üzüm çekirdeği yağı bir tatlı kaşığı kayısı yağı  diğer kalan içinse su ile çamur kıvamına getirilir, ince tabaka halinde cilde sürülür on dakika bekletildikten sonra yıkanır, gerginleşen cilt için maskeden on dakika sonra kayısı yağı sürülür.
 
 
Kuru ciltler deki kırışıklık kaz ayağı kırışıklığı  kabuklanma gibi  sorunlar için :bir tatlı kaşığı gül yağı ,bir tatlı kaşığı  jojoba yağı bir yemek kaşığı gliserin  bir çay bardağı kadar saf gül suyu ile karıştırılıp günde 2 ile 3 defa cilde yedirilerek masaj şeklinde sürülür cilde uzun süre beklemesinde bir sakınca yada herhangi bir yan etki oluşturmaz.
 
Yağlı ciltlerin yoğun yağlanması ve sivilce ile birlikte akne oluşumuna karşı etkili olan tavsiyem :bir yemek kaşığı toz kil  on damla biberiye yağı yada portakal yağı çamur kıvamına getirmek içinde saf gül suyu ile kıvama geldikten sonra cilde ince tabaka halinde sürülür .onbeş  yirmi dakika bekletilir  bu uygulama haftada üç kez tekrarlanır. Herhangi bir yanetki yada cilde bir zararı olmaz sadece maskaden sonra her cilt tipinde olabilecek cilt gerilmelerine karşı  bitkisel nemlendirici krem kullanılabilinir. 
 
Karma olan cilt tipinde ise (cildin göz ve çene çevresi yağlı diğer kısımlar kuru olur) bir yemek kaşığı toz kil bir tatlı kaşığı buğday yağı  çamur kıvamına gelecek şekilde saf gül suyu  kıvam haline getirilir  on dakika bekletildikten sonra yıkanmalıdır. 
 
Bir diğer cilt bakımı için:bir yemek kaşığı gül yağı bir tatlı kaşığı buğday yağı ,bir tatlı kaşığı üzüm çekirdeği ,bir tatlı kaşığı avakado yağı ile karıştırılıp cilde gün içinde sürülür .
Not bu yağların kullanan cillitlerin geneli  güneş koruyucu da kullanılırsa daha iyi olur. 
Diğer Yazıları
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist