Süt değil kimyasal depo

Doktorlar öyle bir araştırma yayınladı ki tarım ve gıda alanında yaşanan skandal bir kez daha gözler önüne serildi. Araştırmada aralarında keçi, koyun, inek ve insan sütlerinin de bulunduğu 20 farklı sütü incelemişler ve sütlerin içinde 20′den fazla ağrı kesici, anti-biyotik, seks hormonu, büyüme hormonu çıktı.

03-01-2013 19:28

Haberler » Ekonomi ve Haber


 

İspanya’daki Jaen üniversitesi doktorları bir araştırma yayınladılar, ülkenin tarım, gıda ve kimya jurnalinde. Araştırmada aralarında keçi, koyun, inek ve insan sütlerinin de bulunduğu 20 farklı sütü incelemişler ve sütlerin içinde 20′den fazla ağrı kesici, anti-biyotik, seks hormonu, büyüme hormonu çıkmış.

Araştırmacılar “aşırı duyarlı” metodlar ile bu analizleri yaptıklarını ve buldukları “kimyasal katkı maddelerinin” oldukça az miktarda olduğunu ve bu yüzden süt içenlerin endişe etmemeleri gerektiğini söylemişler.

Bu son cümle biraz fazla “aşırı yorum” gibi geldi bize. Zira bu kadar farklı süt numunelerinin içinde neden bu kadar farklı “ateş düşürücü anti-biyotik” olsun orasını anlamadık.

Araştırmaya göre en çok ineklerin sütünde en fazla farklı miktarda ilaç ve kimyasal katkı bulunmuş. Jaen üniversitesi araştırmacılar ayrıca kendi keşfettikleri analiz metodunun çok yeni bir teknolojiye dayandığını, bu tarz bir analiz ile daha önce mümkün olmayan ayrıştırmalar yapabildiklerini belirtmişler.

Bu kadar çok maddenin zararlı olmayacağını çünkü çok az miktarda olduğu fikrini bazı bilim adamları kabul etmiyor. Zira, bu sadece bedenin nasıl toksinleri attığına bakacağını söylüyorlar.

Her ne ise, İspanya’daki bu süt araştırmasının ülkemiz genelinde de yapılmasını temenni ediyoruz.

Aşağıdaki resimde sütün içinde bulunan ilaçların bir listesi var.

TÜRKİYE'DE DURUM NE?

Konuşmazlar ya, konuştuklarını farz etsek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tüm yetkilileri: "Herkes rahat olsun bizim sütlerimiz temiz(!) Süt ürünleri de tarladan çatala veya bir başka ifadeyle memeden biberona her aşamada yoğun bir şekilde ekiplerimizce denetlenmekte. Hatta öyle ki bir bebek annesinin memesini emmeden önce biz annenin memesinden numune alıyor, akredite laboratuarlarımızda inceliyoruz ve sonra bebeğin annesini emmesine izin veriyoruz." Eee biz böyle bir ülkeyiz...

Barış Tarımcıoğlu/haricihaber.com

Etiketler : Süt - değil - kimyasal - depo -
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist