Taklit güneş gözlügü neden zararlı?

Hava sıcaklıkları bir yükselip, bir düşse de bahar güneşi kendini iyice hissettiriyor. Sokağa çıktığınızda güneşin altında gözlerimizi kısmak, gözünüzü kaçırmak yerine uzmanların önerilerini dikkate alıp bir güneş gözlüğü edinirseniz bu yazı hatta bütün bir yılı göz sağlığınızı koruyarak geçirmek elinizde.

10-05-2010 02:14

Haberler » Göz Sağlığı


Memorial Ataşehir Hastanesi Göz Merkezi'nden ' Op. Dr. Olcay Şahin güneş gözlüğü kullanımı hakkında bilgi verdi. Güneş gözlüğünüz gözleriniz için koruyucu kalkan vazifesi görür Atmosfer, zararlı ışınların büyük bir kısmım filtre etmesine rağmen, güneş ışığında göze zarar verecek derecede UV (mor ötesi) ve İR (kızıl ötesi) ışınlan vardır. Ozon tabakasının incelmesiyle, insan cildine ve gözüne zararlı ışınlar dünyaya daha fazla miktarda ulaşmakta ve bunun sonucunda cilt ve göz sağlığımız bundan daha fazla etkilenmektedir.
UV-B ışınları, önlem alınmadığında cilt yanıklan oluştururken; UV-A ve özellikle de UV-B ışınları göze verebilecekleri zararlar açısından önemlidir. Özellikle yaz aylannda güneş gözlüğü takmadan güneşe çıkılmamalı ve çocuklara daha fazla özen gösterilmelidir. Bu zararlı ışınlardan gözlerimizi korumak, ideal bir güneş gözlüğü ile mümkün olacaktır. İdeal bir güneş gözlüğü camı, UV ve İR ışınlarını etkili oranlarda emerek, bunlann göze zarar vermesini engeller.
Özellikle açık renkli gözler, allerjik konjonktivit, kuru göz, retinitis pigmentoza, albinizm gibi göz hastalıkları olanlar güneş ışınlarından daha fazla etkilenmektedirler.
Göz kuruluğu ve kaşıntının yanı sıra; katarakttan kalıcı körlüğe kadar ciddi tablolar görülebilir .

Çağdaş Ulus İstanbul
Haftada 6 Gün/Gazete

Etiketler : Taklit - güneş - gözlügü - neden - zararlı? -
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist