Televizyona bakıp beslenin vay haline!

ABD'de yapılan bir araştırma, sadece reklamlarda izlediği besinleri yiyen bir kişinin, gereken günlük yağ oranının 20 kat fazlasını aldığını ortaya çıkardı.

23-06-2010 02:21

Haberler » Doğal Beslenme


ABD'de yapılan araştırma, sadece reklamlarda izlediği besinleri yiyen bir kişinin, alınması gereken günlük şeker oranının 25 kat, yağ oranının 20 kat üzerine çıktığını, reklamlarda yer alan ürünlerin tavsiye edilen günlük  sebze  ihtiyacının yüzde 40'ını, meyvenin ise yüzde 27'sini ''karşıladığını'' gösterdi.

 Araştırmaya imza atan Georgia eyaletindeki Armstrong Atlantic Üniversitesinden Michael Mink ve ekibi, ABD'deki başlıca televizyon kanallarını, en çok televizyon izlenen saatleri ve  çocukları  hedef alan reklamları değerlendirmek için cumartesi sabahını da kapsayacak biçimde 96 saat boyunca kaydetti.

 Amerikan Diyet Derneğinin dergisinde yayımlanan araştırmada, bilim adamları, reklamlarda süt  ürünleri , meyve ve sebze değil, kronik hastalıklara neden olabilen besinlere çok daha fazla yer verildiğini vurguladı.

 Bu reklamları ''takip etmenin'' insanda, demir, A, E ve D vitaminleri, fosfor ve magnezyum eksikliğine neden olacağını belirten bilim adamları, "Şişir beni" adlı  belgesel  filminde bir ay sadece hamburger yiyen, 12 kilo alan ve kolesterolü artan Morgan Spurlock'un durumunu hatırlattı.

objektifhaber.com

Etiketler : Televizyona - bakıp - beslenin - vay - haline! - -
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist