“Tohum biyolojik bir silahtır”

Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği “Şifa Veren Bitkiler” konferansına konuk olan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, ithal tohuma karşı olduğunu belirterek, “Tohum, biyolojik bir silahtır” dedi.

23-05-2012 00:29

Haberler »


 

 

Lale kültürünün Hollandalılara kaptırıldığını belirten Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu, şöyle konuştu: “Hollandalılar yılda 16 milyar dolarlık lale ihracatı yapıyor.

 

Osmanlı’nın 700-750 yıllık otacı kültürü var. Bitkiler, otacı, aktar kültürü Türkiye’nin bundan 1 yıllık kaybı 38 milyar dolar. Sarıkantaron bitkisini biliyorsunuz. Türkiye’den gidiyor bu bitki. Özellikle Batı Karadeniz ve Ege bölgesinde bulunur. Biraz sıkıntılı, biraz depresif haliniz varsa sarıkantaron bitkisini kullanın. Ama bu bitki bizden Almanya’ya gidiyor. Kilosu 55 kuruştan Türkiye’den toplanıyor.

 

KÖKÜYLE SÖKÜP GÖTÜRÜYORLAR

 

Çok acı bir şey. Köylüler bunu makasla kesmiyor. Köküyle söküp götürüyorlar. Çünkü değerini bilmiyorlar.” İthal tohum konusuna da değinen Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu, göçlerin gelecekte Anadolu’ya başlayacağını belirterek şunları söyledi: “Anadolu boşaldı. Ama göreceksiniz Anadolu’ya bir hücum başlayacak. Bu göç başladığında tohumlarımızı bulamayacağız. Bir şeyleri ekip, biçmemiz lazım. Tohum yok. Tohum biyolojik bir silahtır. Onun yapısını öyle bir değiştirirsiniz ki kansere de, MS’e de neden olur. Birçok hastalığa sebebiyet verir. 28 Ağustos 2009′da Hüseyin Çubukçu diye bir vatandaş ki bunun gibi binlercesi bana geliyor. ‘Hocam ben Amerika’ya sık sık gidip, geliyorum. Şimdi gümrükte tohum getirdiniz mi? diye soruyorlar bana’ dedi. Bakın uyuşturucu, silah mı getirdin diye sormuyorlar. Çünkü tohum çok tehlikeli bir silahtır.”

 

Prof.Dr. Saraçoğlu, her şeyde bir denge olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Aile içi dengeden tutun siyasi dengelere kadar. Dengeyi bozduğunuz zaman sorunlarla karşılaşırsınız. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesine gittiğinizde patlıcan çok tüketilir. Fakat bu insanlar, musakkasını, kebabını yedikten sonra üzerine karpuzunu tüketirler. Siz şimdi bu yörenin insanlarına mangoyu, kiviyi, ananası yedirirseniz, bu üç meyve de tropik meyvedir. O insanların sağlığını bozarsınız.”   Program sonunda konuklar, çeşitli problemlerini anlatarak ne yapmaları gerektiği konusunda Prof. Saraçoğlu’dan yardım istedi./iha

ciftlikdergisi.com.tr
 

Etiketler : “Tohum - biyolojik - bir - silahtır” -
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist