Toprak anadır, toprak çocuğumuzun rızkı şehidimizin örtüsüdür!

Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı

11-03-2017 12:04


Sayın "Emine Erdoğan" Bitkisel Besin Destek Ürünlerinin önemini vurgulayarak, Bitkisel Besin Destek Ürünlerinin yaygınlaştırılarak kullanılmasını önemini vurguladı.

Türkiye ilaç tüketiminde dünyada 2., OECD ülkelerinde ise 1. sırada yer alıyor. Son istatistikler Türkiye’de her 100 kişiden 98’inin ilaç kullandığını gösteriyor. Yani kısaca “ülkemizin sağlığı tehlike ve tehdit altındadır”. 

Peki, daha önce Türkiye Cumhuriyeti devleti, Cumhurbaşkanları, bakanları ve ilgili kuruluşların konuya bakış açıları nasıldı? Kısaca bir göz atalım. 

-Türkiye Cumhuriyeti’nin şimdiki cumhurbaşkanı o zamanın başbakanı “Recep Tayyip Erdoğan”ın annesi “Tenzile Erdoğan”, safra kesesi yetmezliğinden hastanede vefat eder. Kendisine Allah rahmet eylesin diyoruz. 

-Akabinde Sayın Erdoğan ve şimdiki bakanımız Recep Akdağ o zaman da bakandı ve tamamlayıcı tıp yasasının çıkarılmasını istiyor. Tabi bu işler çok kolay değil, Sayın bakanın döneminde alınan mesafe belli. 

-Daha sonra benim de kadim dostum, kardeşim ve İstanbul’da birlikte çalıştığımız “Dr. Mehmet Müezzinoğlu” Sağlık Bakanı oluyor. Bu dönemde de tamamlayıcı tıp konusunda alınan mesafe ortada. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. 

Bu aşamada tamamlayıcı tıp ile ilgili üniversiteler başta Bezmialem Vakıf Guraba Üniversitesi, Medipol Üniversitesi olmak üzere “Tamamlayıcı Tıp” alanında ihtisaslaşmaya kadar giden bölümler açtı. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi “Emine Erdoğan” açılışta “Bu ülkenin ihtiyacıydı. Bir eksiklik giderilmiş oldu” diye açıklamalarda bulunmuş, hatta görüntülerde de Topkapı’daki bizim mağazamız ve içeride bulunan 750’ye yakın “bakanlıklar tarafından onanmış” besin destek ürünlerinin görüntüleri arka fonda verilmişti.  

-Sonra günler geçti, ülkemiz “Yeni Türkiye” sloganlarıyla, “Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sistemi” konusuna ağırlık verilmesi ile birlikte 16 Nisandaki referanduma kilitlendi. 

“Evet, mi Hayır mı?” 

Biz de ilkyazımızı, “Bu ülkede 40 tane arsızlığa, hırsızlığı yolsuzluğa, ilaç teröristlerine, gıda teröristlerine…  Hayır” diyerek bir ümitle başkanlık sisteminden beklentilerimizle “EVET” sloganıyla bu kervana katıldık. Ama bir farkla. Bugüne kadar yapılamayanları yapmak şartıyla “EVET” dedik. 

-Tam bu aşamada bütün Türkiye evet/hayırda kilitlenmişken, Türkiye’de Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ bir açıklama yapmış ve açıklamalarında; “Birtakım bitkisel karışımları kullandıkları için her yıl yüzlerce kişi ağır karaciğer yetmezliğine girmekte, bunların bir kısmı da hayatını kaybetmektedir. Dolayısıyla biz bunun üstünde duruyoruz ve sürekli takipçisiyiz. Vatandaşlarımız da sağdan soldan duyduklarına, birtakım popülist propagandalar yapanların sözlerine kulak vermemelidir” sözlerine yer vermişti. 

-Ancak bir siyaset profesörü olarak; 

1-Türkiye’nin Cumhurbaşkanı tamamlayıcı tıp yasasını çıkartırmış, 

2-“Emine Erdoğan” hanımefendi “Bezm-i Alem tamamlayıp tıp üniversitesinin açılışını yapmışken,

Tamamlayıcı tıpta Lübnan ve Bulgaristan’ın bile gerisinde kalmış bir ülke olmuşken,

-Tıbbi naneden tutun da kantaronuna oradan yeşil çayından zeytin yaprağına kadar ürünlerin yakılmaya başladığı bir dönemde, 

Her ortamda milli tarım politikalarına geçilmesi gerektiğini söylerken, 

8 Mart Kadınlar Gününde çiftçi kadınlarla “Bu Toprağın Kadınları Buluşuyor” etkinliğinde buluşan, “Emine Erdoğan” Hızır gibi sesimizi duymuş, “Toprak çocuğumuzun rızkı, şehidimizin örtüsüdür. Anaların sevgi dolu yüreği, toprağın verimini artıracak bereketlendirecektir. Bu coğrafyanın kıymetini bilmek, hakkını vermek hepimizin sorumluluğudur. Bunu da ancak milli politikalarla gerçekleştirebiliriz. Tabiat bize bir şifa kaynağı sunarken, buna ilgisiz kalmak ihanettir. Fakat bu işi merdiven altından çıkartıp bilimsel bir kimliğe kavuşturmamız gerekiyor” sözlerine yer vermişti. 

Artık bu ülkede halkın, çiftçinin, emeğin, bu ülkede ağaç dikenlerin tekdir edilmesi, soruşturma geçirmesi değil, takdir edilecek günleri görmek ümidiyle evet diyoruz. 

Kalın sağlıcakla Allah (c.c.)’nin 124 bin çeşit nebatatı ve hayvanatı boşa yaratmadığının bir kere daha altını çiziyorum. Allah bu noktada hizmet eden, başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve konuşmalarıyla bu konuya destek olup, gündemde tutan Emine Erdoğan hanımefendiye teşekkürlerimizi sunarken diğer görevli vazifelerinde aynı ruhta yaşamalarını diliyoruz.  

Son cümlemiz; Sayın Cumhurbaşkanım boşuna ben yalnızım demiyor. Sayın cumhurbaşkanım, tamamlayıcı tıp yasasında siz varsınız, değerli eşiniz Emine Erdoğan var. Biz de, kalan ömrümüzde değerli eşimle birlikte sonuna kadar yanınızdayız. Dört kişi dört dörtlük yan yana olursa 4444 eder ki, o da bu dünyanın endazesini değiştirir vesselam. 

Diğer Yazıları
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist