Varisin'de Çeşitleri Vardır?

Varis toplumda en sık görülen problemlerdendir. Varis tıpta 1. Dereceden 6. Dereceye kadar sınıflandırılır.

06-01-2013 01:14

Haberler » Sağlıklı Yaşam


 
 
Derece varis: Kılcal varislerdir, bunlar genellikle cildin üzerinde kırmızı çizgilenmeler, lekelenmeler tarzında görülür. Bu kılcal varisler 1 ila 3 mm kadar damar genişlemeleri olarak görülür. Çapı biraz büyüdükçe rengi siyaha doğru döner.
Derece varis: Olay biraz ilerlediği zaman 2. Derece varis haline gelir. Toplardamar genişlemeleri çapı 3-4 mm den fazla olur. Bu aşamadan sonra varis önemli bir hale gelmiş olur.
Derece varis: Artık bacakta şişme başlar. Bu şişme çok tipiktir. Sıklıkla ayak bileği seviyesinde özellikle bileklerde şişme görülür. Ödem başlar.
Derece varis: Dokuların içine kan sızmaya başlar. Bunun tipik bulgusu ayak bileği seviyesinde siyahlaşmasıdır. Kan o bölgede dışarıya sızar ve oradaki siyah rengi oluşturur. Bu aşama kesinlikle tedavi edilmesi gereken aşamadır.
Derece varis: beşinci seviyede varis iyileşmiş bir yarayı tanımlar.
Derece varis: Ayak bileği etrafında sıklıkla görülen yaradır. Yaklaşık 1-1,5 cm. çapta oluşabilir. Çok derin olmayan ama iyileşemeyen yaralardır. Bunlar önemsenmeli ve mutlaka tedavi ettirilmelidir.
Yaban mersini (Vaccinium myrtillus): Yaban mersini yeni kılcal damar oluşumunu tetikleyip kılcal damar duvarlarının güçlenmesini sağlayarak kan dolaşımının düzenlenmesini sağlar. Böğürtlen ve çay üzümü de aynı etkiyi sağlamaktadır.
Etiketler : Varisin'de - Çeşitleri - Vardır? -
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist