Zehirsizi her derde şifa

Tümörü yok etmede yeni yöntem, Bağırsak kanserine karşı, şişman doğan bebekte diabet riski, kanaya karşı basit bir gen testi bulundu, konuların cevapları sağlık turunda.

21-03-2010 16:36

Haberler » Sağlık Turu


ZEHİRSİZİ HER DERDE ŞİFA
Mantar, ete yakın oranda ve çok değerli bir protein kaynağı olmasının yanı sıra, vücut için gerekli aminoasitlerin tümünü içeriyor.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, mantarın büyüme, gelişme, hastalıklardan korunma açısından önemli yararlar sağladığım anlattı. Yorulmaz, satın alırken dikkat edilmesi gerektiği ve zehirli olanların öldürücü zehirlenmelere yol açabüdiği konusunda da uyardı.

KANSER
TÜMÖRÜ YOK ETMEDE YEPYENİ BİR YÖNTEM

Tümörü 'dondurarak öldüren' yeni bir yöntem, meme kanserinde ameliyatı gereksiz kılabilecek.
Daily Telegraph'ın haberine göre, lokal aneztezi altında yapılan yöntemde, görüntüleme cihazları eşliğinde tümöre küçük iğneler batırılıyor ve eksi 30 derecenin altında soğuk veriliyor. Böylece tümör donarak ölüyor ve ameliyatla tümörün alınması gereği ortadan kalkıyor. TCreoterapi' olarak bilinen yöntemde deride sadece küçük kesikler oluşuyor.

BAĞIRSAK KANSERİNE KARSI B6 VİTAMİNİ


Amerikan Tıp Demeği'nin dergisinde yayımlanan araştırmaya göre B6 vitamini, kaim bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltıyor. 2002-2009 ayları arasında yapılan 13 araştırmayı değerlendiren bilim insanları kandaki pridoksal fosfat (B6 vitamininin etkin hah) seviyesinin artmasının kaim bağırsak kanserine karşı korucu etki sağladığım saptadı. B6 vitamini tahıllarda, kırmızı ve beyaz ette, nişastalı besinlerde, muz ve avokado gibi meyvelerde bulunuyor.

ANNE-BEBEK SAĞLIĞI SİSMAN DOĞAN BEBEKTE DİYABET TEHLİKESİ


 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan Bilim Dalı Başkam Prof.
Dr. Nilgün Kültü rsay, doğum kilosundaki her bin gram artışın, insülin eksikliğine bağlı şeker hastalığı riskini yüzde yedi artırdığım belirtti. Şişman kadınların gebelikte hipertansiyon ve gebelik şekeri problemi yaşama olasılığı artıyor. Bu da anne karnındaki bebeklerde kalp ve diğer organları olumsuz etküiyor, bebek dört kilonun üzerinde doğabiliyor.

ARAŞTIRMA

KANAMAYA KARSI BASİT BİR GEN TESTİ BULUNDU


 Basit bir gen testi, kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçların uygun dozunu belirleyerek hastanın kanama geçirmesini engelleyebilecek. Bu tip ilaçların hasta için uygun dozunu bulmak aylarca sürebiliyor.
Bu süre içinde sürekli kan testi yapılıyor. İlacın düşük dozda verilmesi hastada pıhtıya, yüksek dozda verümesi kanamaya yol açabiliyor.

Milliyet Cadde

Etiketler : Zehirsizi - her - derde - şifa -
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist