Varis tedavisi kişiye özel olmalı

Varis tedavisindeki en yeni çalışmalar gösteriyor ki her hastaya standart tedavi uygulamak doğru değil.

11-06-2010 19:09

Haberler » Kişisel Bakım


Varis hastalığında da kişiye özel tedaviler yapılmalı
¦ Sante-Med Sağlık Ürünleri firmasının damar cerrahlarına yönelik geçtiğimiz cumartesi İstanbul'da düzenlediği eğitim toplantısında, varis konusundaki gelişmeler tartışıldı. Tedavide kullanılan SIGVARIS varis çoraplarının katkısıyla düzenlenen toplantıya dünyamn en önemli cerrahlarından Fransız Damar Hastalıkları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Jean Françpis Uhl konuşmacı olarak, SIGARIS İsviçre Bölge Müdürü Juerg Raduner ise ürünün kullanımı hakkında doktorlara bilgi vermek üzere katıldı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Tüzün, artık toplardamar hastalıklannın oluşumuna dair teorilerin değiştiğini söyleyerek "Dünyanın en önemli toplardamar uzmanlanndan olan Prof. Dr. Uhl'un da anlattığı gibi varisin, eskiden toplardamarlann kasık bölgesindeki kavşak noktasında yer alan kapakların yetersizliğinden kaynaklandığı düşünülüyordu. Yeni tecrübeler gösteriyor ki her zaman o kapakta arıza olmuyor. Genelde diz ve uyluk arasında ya da daha aşağıdaki kısımda yer Prof. Hasan Tüzün  yüzeysel damarlarda veya onun yan damarlarında da oluyor. Bu da tedavi prosedürünü değiştiriyor. Artık kasıktan dize kadar varis oluşturan damarı çıkarmak gerekmiyor" diye konuştu.

DAMAR KISMEN ÇIKARILIYOR

Prof. Dr. Uhl ise varise neden olan kasıktaki büyük kapakçıkları iptal etmenin hastaların üçte ikisinde gereksiz olduğunu vurguladı ve "Bugün önerilen yöntem ASAL dediğimiz lokal anestezi altında varislerin 'kısmen çıkarılması' işlemidir. Öncesinde cerrah, damarların haritasını çıkarmalı ve bunu kayda almalı. Ameliyatı da bu plan üzerinden yapmalı. Kasığa kadar uzanmadan lokal anestezi altmda basit standart cerrahi uygulayarak da iyi sonuçlar alınabilir" dedi.
Star Günlük/Gazete   

Etiketler : Varis - tedavisi - kişiye - özel - olmalı -
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist