Yatmadan önce su için!

Uzmanlar yatmadan önce su içmenin kalp krizi riskini azalttığını belirtti.

18-01-2010 02:42

Haberler » Kalp-Damar Sağlığı


Ayrıca, yemeklerden en az yarım saat önce de bir bardak su içilmesi ile yiyeceklerin hazmedilmesinin kolaylaşacağı kaydedildi.

Uzmanlar, özellikle kalp ve damar hastalığı olan kişilerde, vücudun aşırı sıvı kaybetmesi sonucunda kanın akışkanlığının azalmasının kalp krizine ve felce neden olabildiğini söyledi. Bunun önüne geçilebilmesi için yatmadan önce birkaç bardak su içilmesinin yararlı olacağı belirtildi.
Uzmanlar, suyun doğru zamanlarda, doğru miktarlarda içildiğinde insan sağlığı için birçok yararı olduğunu hatırlattı. İnsan vücudunun yüzde 60-70'inin sudan oluştuğunu kaydeden uzmanlar, bu nedenle vücudun su dengesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Sıvı dengesinin sağlanması ve metabolizma sonucu ortaya çıkan zehirlerin atılması için günde 1, 1.5 litre idrarın çıkarılması gerekiyor.. Bu 1 litre idrarın çıkması için de günde 2-2.5 litre su içilmesi öneriliyor.

Yemeklerden en az yarım saat önce de bir bardak su içilmesi ile yiyeceklerin hazmedilmesinin kolaylaşacağını dile getiren uzmanlar, aynı şekilde beden ısısının düzenlenmesinde de rolü olan suyun, idrar, ter, nefes ve gaita yolu ile vücuttaki atıkların atılmasında önemli etkisi olduğunu bildirdi

marmarahaber.net

Etiketler : Yatmadan - önce - su - için! -
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Dr. Alp Sirman
Hicret Günhan | Herbalist
Prof. Dr. Ahmet Maranki | Stratejik Araştırmalar Uzmanı
Prof. Dr. Akın Yücel |  Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Coşkun Tecimer
Prof. Dr. Erdem Yeşilada
Prof. Dr. Erkan Topuz
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Prof. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu | Varikosel Mikrocerrahisi
Selahattin Dönmez | Uzman Diyetisyen
Suna Dumankaya | Herbalist